How to install TTN stack V3 on RPI?

Hi all, i am new to the things network, i am kinda interest with this LoRaWAN technology, after deep research, i found this things: https://github.com/TheThingsNetwork/lorawan-stack/blob/master/doc/gettingstarted.md, and i have question which is:

If I am install the stack in the gateway with device EUI get from when hard-coded the sensor, appkey (also pre-set to sensor), gatewayeui is define randomly by myself, is it will make gateway could get the sensor data? if not, how to make it work?

Thank you all

If you are new to LoRaWAN, why you do no start from the beginning, that is, just use the public TTN to test your sensor etc? And then, when you gained knowledge, start your own private network :wink:

1 Like

Hi all, thank you for the response, @UdLoRa recently i have been try the public TTN, now i doing setup the private network, following this guide: https://github.com/TheThingsNetwork/lorawan-stack/blob/master/doc/gettingstarted.md, setup finish but data from sensor not retrieved by the gateway, is there anyone know how to solve it?

I am really appreciate responses from all of you guys, Thank you all

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Hi All, currently i would like to install the things network in Raspberry Pi, i am following their official instruction on their github, everything was run well until this part: https://thethingsnetwork.github.io/lorawan-stack/v3.1.0/guides/getting-started/running-the-stack/ at docker-compose run --rm stack is-db init part, it gave me error like this: standard_init_linux.go:190: exec user process caused “exec format error”, does anybody know how to solve this one?

your help will really meaningful for me, thank you all

Hi All, currently i am doing experiment to install the things network in Raspberry Pi with architecture armhf, i am following their official instruction on their github, everything was run well until this part: https://thethingsnetwork.github.io/lorawan-stack/v3.1.0/guides/getting-started/running-the-stack/ at docker-compose run --rm stack is-db init part, it gave me error like this: standard_init_linux.go:190: exec user process caused “exec format error”, does anybody know how to solve this one?

your help will really meaningful for me, thank you all

warning ! don’t open a new topic for your question everyday

It is very likely the docker images are build for a different platform, not armhf.