Bouwproject december 2018: Upgrade fijnstof meetstation.

Remko Welling

The Things Network User

Posted on 17-10-2018

In 2017 heeft TTN-Apeldoorn een LoRaWAN fijnstof meetstation gebouwd tijdens onze meetup in december. Met deze fijnstof meetstations hebben we meegedaan deelgenomen aan de waarneming van fijnstof tijdens oud-en-nieuw. We hebben toen gebruik gemaakt van een fijnstofsensor die makkelijk verkrijgbaar was binnen de tijd die beschikbaar was. Het nadeel daarvan was dat de sensor erg ongevoelig was en we het vuurwerkstof nauwelijks hebben waargenomen. Jammer maar wel leerzaam en vooral leuk om samen er aan gewerkt te hebben. Dat smaakte naar meer!

Dit jaar willen we ons fijnstof meetstation we upgraden met de SDS011 fijnstofsensor. Tegelijk willen we het meetstation uitbreiden met een sensor voor temperatuur en luchtvochtigheid (Bijvoorbeeld met de HTU21D of BME280). Uiteraard willen we ook de mogelijkheid bieden om een compleet nieuw meetstation te bouwen.

Daarom willen wij aan jullie het project aankondigen dat we gaan bouwen tijdens onze december 2018 meetup.
We bieden twee mogelijkheden aan:

  1. Je hebt het LoRaWAN meetstation uit het fijnstof project in 2017 al in je bezit. Deze wordt opgewaardeerd met de SDS011 fijnstof sensor en een sensor voor temperatuur en luchtvochtigheid.
  2. Je bouwt een compleet nieuwe LoRaWAN node met SDS011 en een sensor voor temperatuur en luchtvochtigheid.

De kosten voor de upgrade zijn ongeveer € 25,- en de kosten voor het volledige pakket zijn ongeveer € 38, -. Er zal vooraf betaald moeten worden. De exacte prijs laten we over enkele weken aan je weten.

Gezien de tijd die we hebben en de tijd die nodig is om de bestelling uit China in Nederland te krijgen willen we voor zaterdag 27 oktober weten dat je mee doet aan het bouwproject.

Aanmelden kan via dit formulier: https://goo.gl/forms/3DLkgzJHJEkVlNho2

Mocht je nog vragen hebben? Stuur dan een email aan Remko via remko@rfsee.nl of via de Apeldoorn IoT Meetup.
Reageren dus en tot snel!

De Meetup van TTN-Apeldoorn vind je hier: https://www.meetup.com/LoRa-Network-in-Apeldoorn-Growing-Meetup/