FoodValley zit mooi in de lift met TTN

Manfred van der Voort

ICR3ATE | Digital Makers Lab

Posted on 14-11-2016

Hoewel het misschien lijkt alsof er niets gebeurt met TTN Community FoodValley, is niets minder waar. Er hebben zich wat professionals gemeld die ondertussen deel zijn gaan nemen in deze groep. Verder loopt de Meetup (http://www.meetup.com/Hackster-FoodValley-NL) goed en daar gaat een soort subgroepje rondom TTN gevormd worden. Maar veel belangrijker (althans dat vind ik), zijn wat bestuurlijke en promotionele activiteiten.

Op 24 november a.s. neemt ICR3ATE | Digital Makers Lab deel aan het i3B jaarsymposium in Ede. Zie http://www.i3b.org/i3b-annual-symposium-2016. Het thema is Smart City en voor dit symposium hebben we een Connected Bike casus die wordt getoond, o.b.v. TTN. icense helpt mee om de connectivity met TTN in Akousticum te regelen.

En tenslotte heb ik het Things in the Valley project (http://www.icr3ate.nl/projecten/lorawan-open-network-in-the-foodvalley) bij de Gemeente Veenendaal aangemeld in het kader van hun ICT Campus ambities. Dat is goed voor de promotie. Ook kan het bestuurlijke attentie krijgen om de Gemeente Veenendaal als "launching customer" aan te trekken, waardoor het vliegwiel netwerk -> toepassing -> netwerk -> toepassing op gang gebracht kan worden. Natuurlijk los van de individuele initiatieven rondom toepassingen, heb je iets dergelijks nodig om momentum te creëren. Dat lijkt er nu aan te komen.