Hackathon

Jouke Schaafsma

Communicatie Onethinx/TTN Zwolle

Posted on 22-11-2016

Op zaterdag 26 november organiseert Launchlab samen met The Things Network en Onethinx een Internet of Things Hackathon. Van 09:00 tot 21:00 ontdekken we samen wat de mogelijkheden van LoRaWAN van The Things Network zijn. Ook zullen we een echt werkende case bouwen. En jij bent van harte welkom om aan je eigen project te werken!

Wat kun je verwachten tijdens de Hackathon?

Een blik in de toekomst van Internet of Things
Ontdek de mogelijkheden van LoRaWAN / The Things Network
Bouw samen met anderen een werkende toepassing op basis van een case
Ontmoet techneuten, ondernemers en andere genteresseerden
TTN dekking, wifi, werkplekken zijn aanwezig. Ook zullen er een aantal werkende arduinos met LoRa chips en sensors beschikbaar zijn om een echte toepassing te kunnen bouwen. Technische support zal geleverd worden door Onethinx.

Over de bereikbaarheid hoe je je geen zorgen te maken: er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar en het pand ligt op loopafstand van het treinstation.

Korte update: aanmeldingen en Marvin development boards

De voorbereidingen voor de Hackathon vorderen gestaag. De aanmeldingen gaan erg goed en we kijken momenteel naar het maximum van 35 deelnemers. Het wordt echt een topdag! Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

We zijn erg blij aan te kunnen kondigen dat tijdens de Hackathon voor elk team een Marvin development board beschikbaar zal zijn. Niels Stamhuis van RDM Makerspace, de man achter Marvin, neemt ze mee en levert support, zodat ze tijdens de Hackathon gebruikt kunnen worden om use cases te maken. Marvin is makkelijk in gebruik, Arduino based, werkt met plug and play grove sensors en werkt natuurlijk met LoRa op zowel het TTN als het KPN netwerk. Zie voor meer informatie de Kickstarter campagne

Het programma is bekend

9:00 ontvangst
9:30 introductie en welkom door Henk Beijert van Launchlab
9:45 introductie LoRaWAN en TTN door Jouke Schaafsma van Onethinx
10:30 introductie Marvin development board door Niels Stamhuis
10:45 presentatie case
11:15 start maken van groepjes
11:30 aan de slag!
13:30 deadline pitchen concept solution
18:00 demo’s door teams
19:15 kort jury overleg
19:30 prijsuitreiking
20:00 start borrel

Voor wie is deze Hackathon bedoeld?

Voor iedereen die meer wil leren over de praktische mogelijkheden van LoRaWAN, The Things Network en Internet of Things.

Deelnemers: techneuten, programmeurs, ondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven, studenten en overige geinteresseerden.