wat komt er zoal binnen op m'n gateway

Folkert van Heusden

The Things Network User

Posted on 21-09-2021

Sinds 'n paar weken heb ik een gateway.
Het is zo'n "hat" die je op een raspberry pi prikt. Lijkt te werken. Opstelling is niet ideaal helaas maar ik moet het er mee doen :-) (op 't dak van de garage)
In grafana heb ik 2 grafiekjes: de temperatuur van de Pi en eentje met het aantal ontvangen/verzonden packets. Temperatuur is (met wat ventilatie) zo rond de 40 graden en het het aantal packets (binnen 30s) meestal 1 of 2 (niet heel veel imho).
De TTN console laat vervolgens ook wel wat leuke info zien. Hele lijsten met json-data die je ook openklikken kan klikken en dan een beetje doorheen kunt browsen.
Echter; ik wil meer!
Ik wil weten hoeveel van de stations die ik ontvang, hoeveel airtime die gebruiken, wat hun (gemiddelde) signaalsterkte is, wat de spreiding van de payload-lengtes is, etc.
Dus aan het programmeren geslagen en behold: https://keetweej.vanheusden.com/ttn/. De layout is allemaal (nog) erg basic maar vooralsnog vind ik het iig zelf erg interessant om naar te kijken :-)
Als er interesse voor is, dan wil ik het wel op github zetten.
Het vereist een Linux systeem dat python kan draaien en een gateway die UDP packets verzend (het "Semtech protocol" zeg maar) naar TTN. Oh en MySQL (of MariaDB of whatever). Liefst ook een webserver.
Oh ideen zijn ook welkom.