Reaktie op Marc Schutte

coos stolk

The Things Network User

Posted on 02-03-2020

Hallo Marc,

ook van mij iewat aan de late kant, beste 2020 wensen retour.

Het is inderdaad stil in de regio. Het aantal LoRa gebruikers neemt niet zo hard toe als je zou verwachten. Misschien hebben veel potentiele LoRa gebruikers besloten om te wachten op 5G. Hoewel, de introductie daarvan zou onverwacht nog wel eens heel lang kunnen gaan duren.

Ik heb dit weekend in samenwerking met de Dordtse radioclub DEC de TTN_Drechtsteden community opgestart. Deze community vult mooi het witte gat in dat het eiland van Dordrecht en omstreken tot nu toe was.
In een blogpost https://www.thethingsnetwork.org/community/drechtsteden/post/waarom-en-hoe-ik-zelf-mijn-ttn-gateway-gebouwd-heb heb ik jou bij naam genoemd hoe je me hielp om een DIY gateway te maken, nog bedankt daarvoor.

Bij DEC zijn wij op maandagavonden aanwezig in het clubhuis wat op die avonden een makerspace locatie probeert te zijn. Ook voor LoRa geintersseerden zijn we dan geopend. Er wordt nog aan gewerkt om bij ons clubhuis een gateway te plaatsen in een mast op enige 10-tallen meters hoogte. Verdere plannen worden nog voorbereid.

Ik ben positief over je planning van een nieuwe west-brabant meetup en wil daar zeker bij zijn.

Tot ziens met vriendelijke groet,

Coos Stolk