SLOVENIA

The Things Network

The Things Network gradi odprto globalno omrežje za internet stvari, katerega lastniki in upravljalci so njegovi uporabniki.

Julija 2015 je The Things Network z novo vrsto brezžičnega omrežja in z uporabo tehnologije LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) pokril celotno mesto Amsterdam. Omrežje je bilo v celoti zgrajeno in financirano iz strani uporabnikov (bottom-up). Sedaj pa se podobna omrežja gradijo v več kot 70 državah po svetu.

You are the network, let’s build this thing together!


Improve translation

The Things Network in Slovenia

V lokalnih skupnostih se združujejo posamezniki in organizacije, ki delujejo s ciljem izgradnje odprtega omrežja interneta stvari po celotni Sloveniji. Trenutno je aktivnih šest skupnosti, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru, Ajdovščini in Novem mestu.

Združenje The Things Network Slovenija organizira prvo slovensko konferenco The Things Conference On Tour, ki bo potekala 4. oktobra 2018 v Mariboru, z namenom širjenja znanja o tehnologiji LoRaWAN in spodbujanja razvoja najrazličnejših LoRaWAN naprav in storitev. Naš cilj je na dogodku zbrati več kot 100 razvijalcev in različnih podjetij iz regije, tako ekspertov kot tistih, ki se z LoRaWAN tehnologijo šele spoznavajo. Vsebine dogodka so namenjene tudi izobraževalcem, ki bodo lahko pridobljeno znanje o LoRaWAN tehnologiji s pridom uporabljali v učnem procesu. Domači in tuji poznavalci, raziskovalci in izumitelji bodo udeležencem predstavili priložnosti, ki jih ta tehnologija ponuja in z njimi delili zanimive primere uporabe iz prakse. Udeleženci bodo pridobili tudi povsem praktično znanje, saj si bo imel vsak priložnost izdelati svojo LoRaWAN napravo. Konferenca bo vse udeležence opremila s potrebnim znanjem, spretnostmi in poslovnimi kontakti za izdelavo zanesljivih, varnih in prilagodljivih LoRaWAN naprav in storitev in jih pripravila na ustvarjanje IoT rešitev naslednje generacije.

Vse zainteresirane vabimo, da se nam pridružite na konferenci ter se aktivno vključite v skupnost The Things Network Slovenija.

thethingsnetworkslovenia.org


Improve translation

Slovenia started off nice with 8 communities

There are already 0 gateways connected all around Slovenia.

Communities

The Things Network has a strong close knit of communities. Find the community in your area. Can't find one? Be the initiator of your local community and start a The Things Network Community. Spread the word!

Start a community

Rules & Regulations

Every country has different rules and regulations. Check out the resources to find out what you have to take into account when working with The Things Network.

lorawan picture
lorawan picture

Resources

Check out all relevant resources to make best use of The Things Network.

People

The Things Network has a strong (and awesome) community of people. We are thrilled to see so many people using our platforms, discussing use cases & helping each other out in the world of loT.


and 101 others are part of The Things Network Slovenia

Upcoming events

Another day, another event. All around the country communities are organizing hackerspaces, workshops & other events.