THE NETHERLANDS

The Things Network

The Things Network, een initiatief uit Amsterdam, bouwt een wereldwijd open Internet of Things netwerk. De uitrol van het bottom-up netwerk wordt gefinancierd doordat gebruikers zelf gateways (antennes) installeren om het bereik te vergroten. Op het moment werken er mensen uit meer dan 600 steden uit meer dan 90 landen wereldwijd mee aan het verwezenlijken van het project.

De stad Amsterdam is al sinds juli 2015 gedekt met het open LoRa (Long Range) netwerk dat open en vrij te gebruiken is. De techniek is specifiek ontworpen voor goedkope, energiezuinige sensoren die over een grote afstand kunnen communiceren. De techniek wordt veel gebruikt voor applicaties als slimme parkeersystemen, automatisering in de agricultuur en slim water management. Ook worden er fietsen, boten en huisdieren aan het internet gekoppeld.

Help mee om het netwerk verder uit te breiden in Nederland.


Improve translation

The Netherlands started off nice with 63 communities

There are already 0 gateways connected all around The Netherlands.

Communities

Tientallen communities werken in Nederland aan het realiseren van het open LoRaWAN netwerk. Sluit je aan bij de community in jouw regio of initieer een nieuwe community in jouw dorp of stad.

Start een community

Regels & Wetgeving

Ieder land heeft andere regels en wetgeving. Bekijk deze bronnen om meer te weten te komen over de wetgeving in Nederland.

lorawan picture
lorawan picture

Resources

Bekijk hier alle relevante bronnen die je helpen om zo goed mogelijk gebruik te maken van The Things Network.

Mensen

The Things Netwerk heeft een sterke wereldwijde community.


and 1515 others are part of The Things Network The Netherlands

Aankomende evenementen

Door het land worden er tal van evenementen georganiseerd. Ga eens langs bij een van de events in jouw buurt om over de Internet of Things te leren en / of om direct je handen uit je mouwen te steken en een applicatie te maken m.b.v. LoRaWAN.